Autor recepta: Vedrana Perhoc

Spageti Bolognese za 15kn (4 osobe)

30.10.2012.

  • Vjerna replika dobro poznatog nam jela prilagodena kriznim vremenima.
  • Sigurno ce se svima svidjeti iako nikada nisu probali soju.

Priprema

  • U kipucu, posoljenu vodu istresemo sojine ljuspice i maknemo sa stednjaka. Nakon 5-10 minuta u cjedilu isperemo i dobro iscjedimo ljuspice.
  • Sitno narezani luk isprzimo na maslinovom ulju. Malo prije kraja naribanu mrkvu dodamo luku.
  • Minutu kasnije dodamo sitno narezanu papriku i feferon. Mijesamo 2 – 3 minute.
  • Ulijemo pasiranu rajcicu i kuhamo dok paprika ne postane mekana.
  • Ubacimo sitno narezani persin.
  • Dodamo iscijedenu soju i umijesamo.
  • Ako imate graska, friske rajcice, mladog kukuruza ili drugog povrca dodajte sitno narezanog ili naribanog zajedno sa paprikom.
  • Zacinimo po ukusu.
  • Ja volim koristiti mjesavinu zacina za meso (postoji mnogo vrsta pa cak i mjesavina zacina za bolognese) jer tada jelo postaje okusom gotovo identicno varijanti s mesom.
  • Osim mjesavine zacina koristim sol, papar i ako nemam feferon ljutu papriku.
  • Posluzimo preliveno preko kuhanih spageta.
  • Dobar tek!


Sastojci

  • Svi sastojci nabavljeni u METSSu
  • - 200g Sojinih ljuspica (Primavita 5,50 kn)
  • - 500g spageta (Panona 5,00 kn)
  • - 500ml pasirane rajcice (Tomatela 4,00 kn)
  • - 1 paprika
  • - 2 mrkve
  • - 1 glavica luka
  • - puno cesnjaka
  • - 1 zlica maslinovog ulja
  • - 1 feferon
  • - 2 lista persina
  • - 1 listic bosiljka
  • - zacini



Ocjenite ovaj recept

VN:F [1.9.7_1111]
Rating: 7.9/10 (9 votes cast)

Nema komentara.

Postavi svoj komentar


18.08.2017.-21.08.2017.

Spageti Bolognese za 15kn (4 osobe), 7.9 out of 10 based on 9 ratings