Autor recepta: Sabina Sokač

Krafne

kraflin
01.03.2013.

  • Fine domaće krafne

Priprema

  • 1. Stavite kvasac u mlako mlijeko s malo šećera da se uzdiže. U međuvremenu u jednoj posudi umutite jaja, ulje, rum, mlijeko, šećer i limunovu koricu.
  • 2. U zdjelu stavite brašno, uzdigli kvas i mješavinu s jajima pa dobro izmijesite. Ako vam je tijesto žilavo, dodajte malo mlijeka. Ostavite da se diže 30 do 45 minuta.
  • 3. Razvaljajte na debljinu od centimetar i pol pa kalupom ili čašom vadite krafne. Rasporedite ih na pobrašnjen lim i ostavite da se dižu pola sata.
  • 4. Pržite ih u vrućem dubokom ulju tako da ih sa svake strane pržite po 2-3 minute. Da bi nastali karakteristični prstenovi, smijete ih okrenuti samo jedanput.
  • 5. Pekmez od marelica stavite u dresirnu vrećicu pa ga uštrcajte u toplu krafnu. Pospite šećerom u prahu.


Sastojci

  • Sastojci:
  • 1 kg brašna
  • * 3 dl mlijeka
  • * 3 cijela jaja
  • * 12 dag šećera
  • * 1 dl ulja
  • * naribana korica 1 limuna
  • * 3 žlice ruma
  • * sol
  • * 1 l ulja za prženje
  • * 15 dag pekmeza od marelica
  • * šećer u prahu za posipanje



Ocjenite ovaj recept

VN:F [1.9.7_1111]
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)

Nema komentara.

Postavi svoj komentar


18.08.2017.-21.08.2017.

Krafne, 6.7 out of 10 based on 3 ratings