Autor recepta: Agata Cenko, Macinec

KISELO ZELJE NA MEĐIMURSKI NAČIN

02.01.2018.

  • Pobjednički recept iz emisije KUHAJMO SUBOTOM,30.12.2017.,tema emisije :KISELI KUPUS

Priprema

  • Pripremiti kiselo zelje, ako je prekiselo isprati ga u vodi.
  • Na dno posude za kuhanje staviti polovicu zelja, dodati suho meso i špek, prekriti drugom polovicom kupusa.
  • Dodati vode da sve prekrije i kuhati na laganoj vatri 1,5-2 sata uz povremeno podlijevanje.
  • Pred kraj napraviti laganu zapršku, podlijati s temeljcem i dodati u zelje.
  • Dotjerati okuse.
  • Poslužiti s polovicama krumpira, pečenima u pećnici.


Sastojci

  • 1 kg kiselog kupusa
  • 40 dag suhog mesa
  • 10 dag suhog špeka
  • 5 dag masti
  • sol, papar
  • 1 žlica brašna



Ocjenite ovaj recept

VN:F [1.9.7_1111]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Nema komentara.

Postavi svoj komentar


18.08.2017.-21.08.2017.