Autor recepta: Jadranka Janušić

Grancereale na domaći način

05.03.2014.

  • Fino i dijetno jelo sa malo kalorija .

Priprema

  • U 2dcl vode nakvasiti zobene pahuljice, jedno 15min. Dodati sve po receptu, umjesiti tijesto. Dasku posuti crnim ili integralnim brašnom i razvaljati tijesto na 1-1,5cm debljine. Rezati okrugle ili neke po želji oblike. Od pola mase bude oko 50 komada. U tepsiji posložiti dovoljno razmaknute i peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
  • Med se može zamjeniti sa šećerom, ako zbog male djece izbjegavate med. Ako se stavlja smeđi šećer treba malo više staviti. Uostalom sve je stvar ukusa.


Sastojci

  • 300g zobenih pahuljica (meke, malo usitnjene)
  • 300g integralnog brašna
  • 200g maslaca
  • 120g meda
  • 100g šećera
  • 100g suhog voća (po želji; brusnica, grožđice..)
  • 50g lješnjaka
  • 200g naribanih jabuka
  • 10g sode bikarbone
  • 2dcl vode



Ocjenite ovaj recept

VN:F [1.9.7_1111]
Rating: 9.5/10 (8 votes cast)

Nema komentara.

Postavi svoj komentar


18.08.2017.-21.08.2017.

Grancereale na domaći način, 9.5 out of 10 based on 8 ratings