Džem – najbolje od voća

Iskoristite razdoblje koje obiluje svježim voćem (breskve, kruške, jabuke, šljive, maline, kupine) te uz malo truda napravite ukusan džem od domaćeg voća.

Džem se isklučivo radi od svježeg voća, uz mogući dodatak voćnog soka.

Uberite svježe voće koje raste na vašem vrtu (u slučaju nedoststka voća posjetite tržnicu gdje još uvijek možete pronaći domaće voće).

Dobro ga operite te odstranite peteljke i koštice, te koru ako je potrebno.

Izrežite voće na komade te stavitite u lonac zajedno sa šećerom. Na 1kg voća stavite cca 750g šećera, ovisno o tome kakvu slatkoću želite. Sve zajedno kuhajte 10-15 min, te nakon toga dodajte sredstvo za želiranje. Vruće ulijte u staklenke te dobro zatvorite…

 

Uživajte..

 

 

Nema komentara.

Postavi svoj komentar


18.08.2017.-21.08.2017.